Tavaszi fáradság

A tavaszi fáradság jeleit érzi fiatal és idősebb ember egyaránt, természetesen nem egyformán, és nem magyarázható hasonló okokkal a korosztályokban ez a fajta fáradság. Mivel már nem vagyok fiatal, ezeket a tényeket tapasztalatból tudom leírni.

Fiatalon még a tavaszi fáradság magyarázható azzal, hogy fejlődik a szervezet, kicsi a teherbírása, nem tud ennek következtében tartósan figyelni, elkalandozik a figyelme.

Fiatalon a fáradság jelentkezik azért, mert sok teher hárul az iskolában a középiskolásokra, na meg hétvégén szórakozni is csak kell, hétközben a barátokkal is kell időt tölteni, na és korunk technikai vívmánya, a számítógép is eléggé leterheli a szervezetet.

A középkorosztály fáradsága már komolyabb, és az az igazság, hogy, nem csak tavasszal jelentkezik, hisz a legtöbb teher rájuk hárul. Teljesíteni kell a munkahelyen is, a családban. Különösen akkor igaz ez, ha a család vidéken él, és családi házat kell rendben tartani. Tavasszal indul meg ugyanis a kerti munka zöme. A háztáji kiskert rendben tartása mellett igen sok munkát igényel a füves területek karbantartása is. Ez pedig mind szükséges akkor, ha szép környezetben szeretnénk élni, pihenni szabadidőnkben.

Én már inkább az idősebb korosztályhoz tartozom, hiszen nyugdíjas révén már nem dolgozom naponta, aktívan, de a tavaszi fáradságot én is tapasztalom szervezetemen. Ennek a fáradságnak már sajnos kézzelfogható jelei is vannak.

Tegnap este az iphone telefonomat töltőre tettem, beállítottam az ébresztőt, de sajnos reggel nem ébresztett a készülék. Kutatni kezdtem, hogy miért: nem vettem észre előző este, hogy a töltő nem működik, ami a tavaszi fáradság egyik jele.

Reggel felvettem a kapcsolatot az iszereles szakembereivel, akik szervízfutárt tudtak biztosítani, így személyes jelenlét nélkül javították meg a töltéscsatlakozó hibáját.